Διήμερο εκδηλώσεων για την ανάδειξη της Σύγχρονης Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μαγνησίας

Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, ο Δήμος Σκοπέλου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου (Ν.Α.Ο.Σ.), διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στη Σκόπελο για την ανάδειξη και προστασία της Σύγχρονης Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μαγνησίας.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 20:45 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ανάδειξη και Προστασία της Σύγχρονης Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο κτήριο του «ΟΡΦΕΑ» στη Σκόπελο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και ανοιχτή συζήτηση σχετικά με γνωστά και άγνωστα σημεία της σύγχρονης ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην θαλάσσια περιοχή της Μαγνησίας και τις δυνατότητες ανάδειξής τους. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της «Ψηφιακής Γωνιάς» στον Αγνώντα  Σκοπέλου. Η Ψηφιακή Γωνιά είναι Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού, όπου οι επισκέπτες μπορούν να καταδυθούν εικονικά στο ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» που βρίσκεται στον Πάνορμο Σκοπέλου και να γνωρίσουν και άλλα σύγχρονα ναυάγια στη θαλάσσια περιοχή της Μαγνησίας μέσα από το πλούσιο ψηφιακό υλικό.

Στο πλαίσιο του διημέρου εκδηλώσεων, το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 11:00 και στις 13:30 2 δωρεάν  καταδύσεις στο ναυάγιο “Χριστόφορος”. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με email στο [email protected]   και προϋπόθεση για τους δύτες ένα check dive και να είναι Advanced Open Water Divers (30m). 

elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο