Ταξιδιωτικές συμβουλές COVID-19 για τους Δύτες στις Σποράδες

Τα ταξίδια έχουν γίνει πιο περίπλοκα από ποτέ. Ως καταδυτικοί ταξιδιώτες και διαχειριστές καταδυτικών κέντρων, παίρνουμε κάθε προφύλαξη για να προστατέψουμε την υγεία, των πελατών και των συνεργατών μας. Αναφορικά με την πανδημία COVID-19 και ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ομάδα των καταδυτικών μας κέντρων στις Σποράδες έχει δημιουργήσει ένα "πρωτόκολλο" προληπτικών μέτρων. Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί μια ασφαλής εμπειρία ταξιδιού και ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Είμαστε σε επαφή με τα μέλη της καταδυτικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο για να μοιράζονται ενημερώσεις και εμπειρίες για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων μας.

Το πρωτόκολλο καταδύσεων για τον COVID-19 είναι σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές που συνιστά η PADI και DAN με στόχο τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης της νόσου και να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν και να βουτήξουν με ευκολία. Από την έναρξη της πανδημίας το 2020, εκπαιδεύσαμε με συνέπεια το προσωπικό μας για τις διαδικασίες απολύμανσης.

Το βασικό μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου είναι η πρόληψη ισαγωγής του ιού στον εξοπλισμό μας και σε άλλες εμπλεκόμενες επιφάνειες. 

Απολύμανση των καταδυτικών μας εργαλείων

Τα καταδυτικά κέντρα Sporades Diving Centers έχουν υιοθετήσει μέτρα πρόληψης για τη σωστή απολύμανση και τον καθαρισμό του εξοπλισμού. Μετά από κάθε κατάδυση, χρησιμοποιούμε ένα διάλυμα λευκαντικού για την απολύμανση:

  •             συσκευή ρύθμισης πλευστότητας (ρυθμιστής πλευστότητας/τζάκετ) 
  •             επιστόμιο του ρυθμιστή (αναπνοής)
  •             εσωτερικό μάσκας
  •             αναπνευστήρας
  •             σφυρίχτρα
  •             σημαδούρα (σημαντήρας) επιφανείας φουσκωμένη με το στόμα

Τα καταδυτικά μας κέντρα απολυμένονται τακτικά με απολυμαντικά και το προσωπικό μας παρέχει απολυμαντικό χεριών στις εγκαταστάσεις μας στη Σκόπελο και την Αλόννησο. Σας παρακαλούμε μην επισκεφθείτε τα καταδυτικά μας κέντρα στη Σκόπελο και την Αλόννησο εάν είστε άρρωστοι ή αισθάνεστε συμπτώματα ίωσης. Θα σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας στην τοπική κλινική.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι επίσημες ταξιδιωτικές πληροφορίες αλλάζουν συχνά και μερικές φορές χωρίς προειδοποίηση. Κάθε ταξιδιώτης πρέπει να ερευνά, και να συμμορφώνεται με τα τρέχοντα έγγραφα και τις απαιτήσεις εισόδου/εξόδου στη χώρα.

elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο