550€
Διάρκεια 4 μέρες Επίπεδο Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία Ελάχιστη ηλικία 10 χρονών

Αν πάντα θέλατε να μάθετε πώς να καταδύεστε, να ξεκινήσετε νέες περιπέτειες ή απλά ν ανακαλύψετε τον θαυμαστό κόσμο του βυθού, εδώ μπορεί να ξεκινήσετε το ταξίδι σας! Το μάθημα PADI Open Water Diver (Δύτης Ανοιχτής Θάλασσας) είναι το πιο δημοφιλές μάθημα κατάδυσης στον κόσμο και θα μετατρέψει το όνειρό σας να γίνετε αυτοδύτης σε πραγματικότητα. Με αυτήν την πιστοποίηση θα βουτήξετε μαζί με έναν καταδυτικό φίλο σε μέγιστο βάθος 18 μέτρων ή 60 ποδιών. Θα έχετε τουλάχιστον 5 καταδύσεις σε περιορισμένο νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όλες στα παρθένα νερά του Αιγαίου, για να αφήσετε το χρόνο που απαιτείται για να εξοικειωθείτε με τον εξοπλισμό και να νιώσετε άνετα με την αναπνοή κάτω από το νερό. Αυτές οι καταδύσεις ακολουθούνται από 4 καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας υπό τη στενή επίβλεψη του εκπαιδευτή σας.

Για να πιστοποιηθείτε ως PADI Open Water Diver θα πρέπει να συμμετάσχετε σε 5 καταδύσεις περιορισμένου νερού, 4 καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας, και να ολοκληρώσετε τα θεωρητικά μαθήματα και τις γραπτές εξετάσεις ή τον ηλεκτρονικό οδηγό eLearning, ιδανικά πριν την έναρξη των καταδύσεων.

Για να εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα, πρέπει να είστε τουλάχιστον 10 ετών. Εάν έχετε ήδη ολοκληρώσει ένα DSD, τότε συγχαρητήρια! Ολοκληρώσατε το πρώτο μέρος του μαθήματος Open Water Diver.

Εάν ο συμμετέχων είναι 10 – 15 ετών τότε πιστοποιείται ως Junior Open Water Diver.

Γιατί να εγγραφώ;

Το μάθημα PADI Open Water Diver είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μάθημα στην αυτόνομη κατάδυση, καθώς θα αναπτύξετε όλες τις σημαντικές δεξιότητες και τα μέτρα ασφαλείας που σας επιτρέπουν να αισθάνεστε άνετα, ασφαλείς και προετοιμασμένοι καθ’ 'όλη τη διάρκεια της καταδυτικής σας ζωής.

Τι θα διδαχθείτε

Το μάθημα PADI Open Water Diver χωρίζεται σε τρία μέρη:

 • Η θεωρία, η οποία περιλαμβάνει μαθήματα σε ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα πολυμέσων ή χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική εκδοχή PADI eLearning ψηφιακός οδηγός.
 • Ασκήσεις σε περιορισμένα, ρηχά νερά (όλα μέσα στη θάλασσα) που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να νιώσετε σιγουριά με τον καταδυτικό εξοπλισμό σας και τις πρώτες σας αναπνοές κάτω από το νερό.
 • Αυτό οδηγεί στον απώτερο στόχο μας: να βουτήξουμε στην ανοιχτή θάλασσα. Εκεί θα επαναλάβετε μερικές ασκήσεις σε ρηχά νερά με τον εκπαιδευτή, και θα μάθετε να καταδύεστε από ένα σκάφος σε μέγιστο βάθος 18 μέτρα/60 πόδια.

Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται

Όλος ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσετε παρέχεται από το καταδυτικό μας κέντρο – δεν απαιτείται για το μάθημα να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό.

Στο θεωρητικό μέρος χρησιμοποιούμε:

 • Βίντεο PADI Open Water Diver που μπορείτε να παρακολουθήσετε είτε στην τάξη με τον εκπαιδευτή σας είτε με τον δικό σας ρυθμό σε δική σας συσκευή χρησιμοποιώντας το PADI eLearning.
 • Το εγχειρίδιο PADI Open Water Diver (Τόσο το εγχειρίδιο PADI όσο και το PADI eLearning είναι διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες).
 • Το ημερολόγιο καταδύσεων σας για να καταγράψετε τις πρώτες σας καταδύσεις και να παρακολουθείτε τις μελλοντικές σας καταδύσεις.
Χρόνος δέσμευσης ηλεκτρονικής μάθησης: 5-10 ώρες

Στο πρακτικό μέρος (κατάδυση σε ρηχά και βαθιά νερά) θα χρησιμοποιήσουμε:

Πλήρη εξοπλισμό αυτόνομης κατάδυσης, ο οποίος περιλαμβάνει: μάσκα, αναπνευστήρα, πτερύγια, συσκευή ελέγχου πλευστότητας (BCD), μπουκάλα αέρα, ρυθμιστή με μανόμετρο, καταδυτική στολή και βάρη. Εάν ενδιαφέρεστε, ο περισσότερος εξοπλισμός είναι διαθέσιμος για αγορά στο κατάστημα εντός του καταδυτικού κέντρου.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ηλικίας 10 ετών και άνω:

 • Οι συμμετέχοντες ηλικίας 10-15 ετών θα λάβουν πιστοποίηση PADI Junior Open Water Diver
 • Οι συμμετέχοντες που είναι 15 ετών και άνω θα λάβουν πιστοποίηση PADI Open Water Diver

Η επόμενη καταδυτική σας περιπέτεια:

Μόλις αποκτήσετε την πρώτη σας πιστοποίηση κατάδυσης, είστε πλέον έτοιμοι να συνεχίσετε με τα επερχόμενα μαθήματα:

Μάθετε περισσότερα για το μάθημα Open Water Diver 


Επιλέξτε την επιλογή eLearning για τη μελέτη της θεωρίας του μαθήματος PADI

Εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα


  Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.

  elGreek
  Μετάβαση στο περιεχόμενο