Ikion Diving Αλόννησος

Αλόννησος - φυσική ομορφιά χωρίς περιορισμό

 

Το Ikion Diving έχει ανέβει σταθερά με τα χρόνια για να γίνει αξιοσημείωτο, PADI Dive Center and Dive Resort 5 αστέρων που προσφέρει δραστηριότητες καταδύσεων τόσο για αρχάριους όσο και για πιστοποιημένους δύτες διαφορετικών ικανοτήτων. Ακριβώς πέρα από την καλά εξοπλισμένη οικιακή βάση υπάρχουν πολλές τοποθεσίες για να δημιουργήσετε αξέχαστες καταδυτικές εμπειρίες στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση τόσο με σκάφος όσο και από την ακτή. 

Ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά της επιλογής της βάσης Ikion Diving περιλαμβάνει το εύρος των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, όπου έχουν ξαπλώσει ανενόχλητες σε όλη τη διάρκεια των χιλιετιών, τις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε. Και φυσικά όχι όλα από τις πολλές συναρπαστικές πτυχές του πολιτισμού του νησιού βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα! Από τους τρομακτικούς, διαβόητους πειρατές που κατέλαβαν την περιοχή μέχρι τις πολλές εκκλησίες και τα κέντρα της λαογραφίας, η Αλόννησος είναι πραγματικά γεμάτη με ιστορίες από όλους τους αιώνες που περιμένουν να ανακαλυφθούν. 

Η τοποθεσία του καταδυτικού κέντρου Στενή Βάλα επιλέχθηκε για το ασφαλές αγκυροβόλι του τόσο για ιδιωτικά γιοτ όσο και για στόλους. Αυτό το ήσυχο, οικογενειακό χωριό διαθέτει μια υπέροχη ποικιλία από ταβέρνες ή εστιατόρια με κουζίνα για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων τοπικών αντιπαστικών τόνου και φρέσκων θαλασσινών που αλιεύονται την ίδια μέρα και μαγειρεύονται κατά παραγγελία. Επιπλέον, υπάρχει ένα μικρό αλλά καλά εφοδιασμένο σούπερ μάρκετ, για να μην αναφέρουμε μια μπουτίκ τέχνης με ρούχα για ενήλικες και παιδιά, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από κεραμικά, κοσμήματα και αναμνηστικά, τα οποία είναι φτιαγμένα από Έλληνες καλλιτέχνες και τοπικούς κατασκευαστές.

Η τοποθεσία μας στο Στενή Βάλα βρίθει από γεύσεις τοπικής κουλτούρας. Περιμένετε να ακούσετε ιστορίες του τρομερού πειρατή «Μπαρμπαρόσα», δείτε νεαρούς να ψαρεύουν κατά μήκος της προκυμαίας, κατσίκες να τριγυρίζουν στα χωράφια και να ακούσετε τους ήχους της τοπικής μουσικής καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας. 

Ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά της επιλογής της βάσης καταδύσεων Ikion περιλαμβάνει το εύρος των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, τις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε όπου βρίσκονται ανενόχλητοι σε όλη τη διάρκεια των χιλιετιών. Και φυσικά όχι όλα από τις πολλές συναρπαστικές πτυχές του πολιτισμού του νησιού βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα! Από τους τρομακτικούς, διαβόητους πειρατές που κατέλαβαν την περιοχή μέχρι τις πολλές εκκλησίες και τα κέντρα της λαογραφίας, η Αλόννησος είναι πραγματικά γεμάτη ιστορίες που περιμένουν να ειπωθούν ανά τους αιώνες. 

Υπάρχουν δύο υπέροχες παραλίες σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το καταδυτικό κέντρο, η παραλία Δημοσία και η παραλία Γλύφα, ιδανικές για χαλάρωση ή λίγη εξερεύνηση. Τα χρησιμοποιούμε επίσης για να εκπαιδεύσουμε αρχάριους δύτες, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι καταδύσεις σε περιορισμένο νερό, που συνήθως ολοκληρώνονται σε πισίνες, πραγματοποιούνται στα ήρεμα νερά του Αιγαίου. Λόγω της επιτυχίας της ίδρυσης του Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, στην οποία βρίσκεται η Αλόννησος, το νερό μπορεί να υπερηφανεύεται για την υψηλότερη ορατότητα και βιοποικιλότητα σε όλη την Ελλάδα.

Βολική τοποθεσία

Θα βρείτε το Alonnisos Dive Center στη Στενή Βάλα

Εξοπλισμός και σκάφη

Το Ikion Dive Center διαθέτει όλο τον εξοπλισμό και τα σκάφη για να κάνει την εμπειρία σας κατάδυσης και κολύμβησης με αναπνευστήρα ασφαλέστερη, πιο άνετη και πιο ευχάριστη.

Επαγγελματική ομάδα

Η ομάδα του Ikion Dive Center θα κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει την εμπειρία της κατάδυσής σας στην Αλόννησο αξέχαστη.

Χώροι Καταδύσεων και Ιστιοπλοΐας

Η Αλόννησος είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για καταδύσεις και ιστιοπλοΐα.

Η βολική τοποθεσία μας

Το καταδυτικό κέντρο βρίσκεται ανάμεσα στις εγκαταστάσεις του IKION GROUP στον πανέμορφο κόλπο της Στενής Βάλας. Μέσα σε αυτό το συγκρότημα, έχετε πρόσβαση στο IKION Stay που προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής για οικογένειες και ζευγάρια, καθώς και το μπιστρό και το κατάστημα δώρων.

Το καταδυτικό μας κέντρο προσφέρει συναρπαστικές δραστηριότητες τόσο για δύτες όσο και για ψαροντούφεκο, ενώ διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από Προγράμματα PADI. Η έμπειρη, φιλική ομάδα Ikion Diving είναι περήφανη που παρέχει όλη την απαραίτητη βοήθεια για να κάνει την υποβρύχια εμπειρία σας ευχάριστη και εντυπωσιακή. 

Πώς θα φτάσω στη βάση

Στενή Βάλα;

Αν φτάσετε με ένα από τα πολλά φέρι που 

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε στην Αλόννησο;

Εξοπλισμός

Αν δεν καταφέρατε να ετοιμάσετε τον καταδυτικό σας εξοπλισμό στις διακοπές σας - σας έχουμε καλύψει!
Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός μπορεί να παρασχεθεί με ελάχιστο πρόσθετο κόστος.

Υπάρχουν εγκαταστάσεις ζεστού/κρύου ντους εντός του κέντρου που είναι προσβάσιμες στους πελάτες μας. 

Τι εξοπλισμό μπορώ να νοικιάσω;

Εάν χρειαστεί, παρέχουμε στους πελάτες μας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνουν την εμπειρία της κατάδυσής σας παιχνιδάκι. Ο προσφερόμενος εξοπλισμός περιλαμβάνει BCD, ρυθμιστή, βρεγμένη στολή (3 mm – 7 mm), μάσκα και αναπνευστήρα. 

Πρόσθετος εξοπλισμός, όπως φακοί, σημαδούρες/DSMB, μαχαίρια ή/και ρολόι κατάδυσης είναι διαθέσιμος κατόπιν αιτήματος και με επιπλέον χρέωση. 

Διαθέτουμε επίσης μια επιλογή καταδυτικού εξοπλισμού για αγορά στο καταδυτικό κέντρο στη Στενή Βάλα. 

σκάφη

Συναντησε την ομαδα

Η ομάδα του Alonnisos Dive Center αποτελείται από αφοσιωμένα, ταλαντούχα, παθιασμένα άτομα που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν εκπληκτικές εμπειρίες για τους πελάτες μας καθημερινά. Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες στον τομέα τους με απίστευτα διαφορετικές δεξιότητες που θα χαρούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί σας σχετικά με τις καταδύσεις, την ιστιοπλοΐα, τη διατήρηση, τον πολιτισμό και οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσο. Τα μέλη της ομάδας μας είναι έμπειρα σε μια σειρά από υδάτινες δραστηριότητες, τοπικά θαλάσσια οικοσυστήματα, υποβρύχια αρχαιολογία, φωτογραφία και τρισδιάστατα μοντέλα.

Όλα τα μέλη της ομάδας μιλούν άπταιστα αγγλικά και ελληνικά. Πρόσθετες γλώσσες επικοινωνίας περιλαμβάνουν τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Κώστας Δάνης
Master Scuba Diver Trainer
Merryn Wainwright
PADI Divemaster
Αλεσάντρο Νεράντζης
Κυβερνοδύτης

Ο χώρος καταδύσεων και ιστιοπλοΐας μας

Ikion Diving είναι το μοναδικό καταδυτικό κέντρο στην Αλόννησο που είναι άμεσα προσβάσιμο από τη θάλασσα. Αυτό μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε μια καταδυτική εμπειρία ακριβώς στα ενδιαφέροντά σας. Το Ikion Diving είναι μια τοποθεσία παγκόσμιας κλάσης για όλους τους δύτες, από εντελώς αρχάριους έως ειδικούς σε επαγγελματικό επίπεδο. Τα όμορφα, γοητευτικά δωμάτια του συγκροτήματος IKION GUEST επιτρέπουν τον τέλειο συνδυασμό χαλάρωσης και ενθουσιασμού. ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΙΩΝ περιλαμβάνει το Ikion Dive Center, Ikion Cafe, Ikion Rooms και το κατάστημα boutique. τα μέλη της οποίας αισθάνονται και συχνά ενεργούν σαν οικογένεια.

Διατίθεται WiFi υψηλής ταχύτητας σε όλους τους χώρους του ΟΜΙΛΟΥ IKION.

Το καταδυτικό μας κέντρο είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Τόσο ο καιρός όσο και το νερό είναι ως επί το πλείστον ευχάριστα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα και ιστιοπλοΐα, με ορατότητα στο νερό συνήθως πάνω από 20 μέτρα.

Χάρη στα δύο ταχύπλοα μας και την εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα, είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε τοποθεσίες κατάδυσης στο Θαλάσσιο Πάρκο. Αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε το Dive and Sail πακέτο όπου βγαίνουμε να σας συναντήσουμε όπου κι αν είστε αγκυροβολημένοι, έτοιμοι να σας παρέχουμε καταδυτικό εξοπλισμό, πλήρες Μαθήματα PADI, ή απλώς σας καθοδηγούν σε έναν από τους ποικίλους χώρους καταδύσεων μας.

 

Κάθε ένα από τα καταδυτικά σημεία που επισκεπτόμαστε βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου και Βόρειες Σποράδες. Η περιοχή αυτή ήταν το πρώτο θαλάσσιο πάρκο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή σε όλη την Ευρώπη, με έκταση 2.260 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η δημιουργία του θαλάσσιου πάρκου επέτρεψε την ανάπτυξη διαφορετικών, υγιών πληθυσμών της θαλάσσιας ζωής. Κατά την επίσκεψή σας, μπορείτε ακόμη και να δείτε τη σπάνια και προστατευμένη μεσογειακή φώκια είτε στο νερό είτε να χαλαρώνει στις παραλίες ή ακόμα και μερικές φορές να κάνει ηλιοθεραπεία στο λιμάνι της Στενής Βάλας. 

 

Στατιστικά ανέμου

Κάντε κλικ εδώ για στατιστικά ανέμου για την Αλόννησο.

Λιμενικές αρχές

Λιμεναρχείο Αλοννήσου: +302424065595

λιμάνια

Στην Αλόννησο υπάρχουν 3 λιμάνια: Πατητήρι, Βότση και Στενή Βάλα

elGreek