370€
Διάρκεια 3 ημέρα Επίπεδο Underwater Navigation Adventure Diver, EFR που εκπαιδεύτηκε τα τελευταία 2 χρόνια Ελάχιστη ηλικία 12 χρονών

Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευση PADI Advanced Open Water Diver (ή ισοδύναμη), είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον σχεδιασμό ασφαλών καταδύσεων και τις ενέργειές μας όταν μια κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

Το πρόγραμμα PADI Rescue Diver σάς εκπαιδεύει να σχεδιάζετε να αποφύγετε και εάν απαιτείται, να διαχειριστείτε την κατάσταση σε περίπτωση μικρών και μεγάλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην κατάδυση σε διάφορα σενάρια. Μέχρι τώρα κυρίως μαθαίναμε να καταδυόμαστε υπεύθυνα. Εδώ εξετάζουμε τα λάθη, τα ατυχήματα και τι μπορούμε να κάνουμε εάν προκύψουν αυτές οι περιπτώσεις.

Οι περισσότεροι δύτες βρίσκουν αυτό το μάθημα τόσο απαιτητικό όσο και ανταποδοτικό, λέγοντας συχνά ότι είναι το καλύτερο μάθημα που έχουν ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση, σε μεγάλο βαθμό λόγω των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων που αποκτήθηκαν. Το μάθημα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε τρεις τομείς: σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης, αυτοδιάσωση και φροντίδα για τους άλλους.Αυτό καλύπτει τα πάντα, από το δίκτυο υποστήριξης έκτακτης ανάγκης (όπως DAN και EMS) έως και μικρά ζητήματα όπως κράμπες ή βλάβη εξοπλισμού έως τη διάσωση ενός πανικόβλητου δύτη χωρίς αέρα κάτω από το νερό.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, θα αναλάβετε θεωρία που καλύπτει 5 βασικά θέματα, μαζί με 10 βασικές ασκήσεις διάσωσης σε ανοιχτά νερά που καταλήγουν σε 2 σενάρια διάσωσης.

Εάν ο συμμετέχων είναι 12–14 ετών, τότε θα πιστοποιηθεί ως Junior Rescue Diver.

Ποιος μπορεί να εγγραφεί;

Για να εγγραφείτε στο μάθημα Rescue Diver, πρέπει να διαθέτετε πιστοποίηση Advanced Open Water Diver (ή ισοδύναμο) μαζί με εκπαίδευση CPR και πρώτων βοηθειών εντός των τελευταίων 24 μηνών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι 12 ετών και άνω.

Εάν δεν έχετε κάνει πρόσφατη εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και πρώτων βοηθειών – μην πανικοβληθείτε! Προσφέρουμε το μάθημα Πρώτη ανταπόκριση έκτακτης ανάγκης (EFR) Πρωτοβάθμια Φροντίδα (CPR) και Δευτεροβάθμια Φροντίδα παράλληλα με το μάθημα PADI Rescue Diver. Συχνά προτείνουμε τον συνδυασμό αυτών των δύο προγραμμάτων καθώς οι τεχνικές διάσωσης στο νερό του προγράμματος PADI Rescue Diver υποστηρίζονται και συμπληρώνονται από δεξιότητες EFR, CPR και δευτεροβάθμιας φροντίδας. Στην πραγματική ζωή, τα δύο σύνολα δεξιοτήτων σπάνια απαιτούνται αποκλειστικά.

Παίρνει τουλάχιστον 3 ημέρες για να ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα, ή τουλάχιστον 4 ημέρες εάν συνδυαστούν με το μάθημα Πρώτων Βοηθειών, Πρωτοβάθμιας (ΚΑΡΠΑ) και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας. Για να αποκτήσετε πιστοποίηση PADI Rescue Diver, πρέπει να συμμετάσχετε σε πολλά σενάρια διάσωσης, θεωρητικά μαθήματα, γραπτά κουίζ και την τελική εξέταση, εναλλακτικά ολοκληρώνεται μέσα από τη χρήση του ψηφιακού οδηγού- eLearning. Ιδανικά το σύνολο της θεωρίας μπορεί να ολοκληρωθούν ηλεκτρονικά νωρίτερα. Αυτή η θεωρία θα ανακεφαλαιωθεί και θα ενισχυθεί μέσω δομημένων συζητήσεων με τον εκπαιδευτή σας κατά τη διάρκεια του μαθήματος σας.

Γιατί να εγγραφώ;

Το μάθημα PADI Rescue Diver έρχεται ως επακόλουθο όταν αποκτήσουμε μια αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές μας και την ασφάλειά μας στο υποβρύχιο περιβάλλον. Μπορούμε τώρα να φροντίσουμε να διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια και την ασφάλεια των άλλων μαθαίνοντας πώς να σχεδιάζουμε καταδύσεις με ασφάλεια, να διορθώνουμε δευτερεύοντα προβλήματα προτού γίνουν μεγάλα προβλήματα και πώς να αντιδρούμε ήρεμα και αποτελεσματικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.  

Τι θα διδαχθείτε

Το μάθημα PADI Rescue Diver αποτελείται από θεωρία και σενάρια διάσωσης σε ανοιχτά νερά:

 • Η θεωρία περιλαμβάνει μαθήματα σε μια ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα πολυμέσων, μπορεί να ολοκληρωθεί ιδανικά και μέσω του ηλεκτρονικού οδηγού PADI eLearning καθώς και συζητήσεις με τον εκπαιδευτή σας. Καλύπτει 5 βασικά τμήματα.
 • Ασκήσεις διάσωσης επιφανείας: αυτοδιάσωση, κουρασμένος δύτης, πανικόβλητος δύτης, απόκριση από την ακτή ή από σκάφος, αγνοούμενος δύτης, δύτης που δεν ανταποκρίνεται κάτω ή στην επιφάνεια, έξοδος από το νερό δύτη που δεν ανταποκρίνεται και παροχή πρώτων βοηθειών σε διάφορους τραυματισμούς.
 • Αυτό οδηγεί στον απώτερο στόχο μας: να αναπτύξουμε μια ευρεία εξοικείωση από πιθανά προβλήματα και την αυτοπεποίθηση, τις δεξιότητες και τις γνώσεις για να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά την αποφυγή τους και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε περίπτωση που παρουσιαστούν.
Χρόνος δέσμευσης ηλεκτρονικής μάθησης: 8-12 ώρες

Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται

Όλος ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσετε παρέχεται από το καταδυτικό μας κέντρο - το να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό δεν είναι απαίτηση στο μάθημα.

Στο θεωρητικό μέρος χρησιμοποιούμε:

 • Βίντεο PADI Rescue Diver που μπορείτε να παρακολουθήσετε είτε στην τάξη με τον εκπαιδευτή σας είτε με τον δικό σας ρυθμό στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το PADI eLearning.
 • Σχετικός εξοπλισμός για επιδείξεις πρώτων βοηθειών (π.χ. κιτ πρώτων βοηθειών)
 • Το εγχειρίδιο PADI Rescue Diver (Τόσο το εγχειρίδιο PADI όσο και το PADI eLearning είναι διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες.)
 •  Το ημερολόγιο καταδύσεων σας για να καταγράψετε τις καταδύσεις σας και να παρακολουθείτε τις μελλοντικές σας καταδύσεις.

Στο πρακτικό μέρος (σενάρια διάσωσης) θα χρησιμοποιήσουμε:

Πλήρη εξοπλισμό καταδύσεων που περιλαμβάνει: μάσκα, αναπνευστήρα, πτερύγια, συσκευή ελέγχου πλευστότητας (BCD), μπουκάλα αέρα, ρυθμιστή με μανόμετρο, στολή κατάδυσης και βάρη.

Απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός για τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά: σωσίβιο δαχτυλίδι, μανεκέν CPR, μάσκα αναπνοής κ.λπ.

Εάν ενδιαφέρεστε, το μεγαλύτερο μέρος του ίδιου εξοπλισμού είναι διαθέσιμο για αγορά στο καταδυτικό κέντρο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ηλικίας 12 ετών και άνω:
  • Οι συμμετέχοντες ηλικίας 12-14 ετών θα λάβουν πιστοποίηση PADI Junior Rescue Diver
  • Οι συμμετέχοντες που είναι 15 ετών και άνω θα λάβουν πιστοποίηση PADI Rescue Diver
 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι PADI (Junior) Advanced Open Water Divers (ή ισοδύναμοι)
 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και πρώτων βοηθειών εντός των τελευταίων 24 μηνών (Εναλλακτικά, οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν το συνδυασμένο Rescue Diver και Πρώτη ανταπόκριση έκτακτης ανάγκης (EFR) Πρωτοβάθμια Φροντίδα (CPR) και Δευτεροβάθμια Φροντίδα)

Η επόμενη καταδυτική σας περιπέτεια:

Μόλις αποκτήσετε την πιστοποίηση κατάδυσης διάσωσης, είστε έτοιμοι να συνεχίσετε την περιπέτειά σας με τα ακόλουθα μαθήματα:

Μάθετε περισσότερα για το μάθημα Rescue Diver


Επιλέξτε την επιλογή eLearning για τη μελέτη της θεωρίας του μαθήματος PADI

Εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα


  Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.

  elGreek
  Μετάβαση στο περιεχόμενο