Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου

Σκόπελος - όπου υπάρχει κάτι για όλους

 

Το ελληνικό αρχιπέλαγος αποτελείται από περίπου 6.000 νησιά και όλα αυτά παρουσιάζουν διαφορετικά στοιχεία μεταξύ τους. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει άλλο νησί που να συγκρίνεται αισθητικά ή πολιτισμικά με αυτό της Σκοπέλου.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού που χρονολογούνται από τη νεολιθική περίοδο (περίπου 10.000 χρόνια πριν) επιβεβαιώνουν ότι η ανθρώπινη κοινωνία άνθιζε σε αυτό το μικρό νησί για πολλές χιλιετίες. Κατά την Κλασική περίοδο, η Σκόπελος ήταν γνωστή ως «Πεπάρηθος», όπως καταγράφεται από τον Έλληνα ιστορικό Θουκυδίδη. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Σκόπελος ιδρύθηκε από τον Στάφυλο, έναν ημίθεο και έναν από τους γιους του θεού Διονύσου και της πριγκίπισσας Αριάδνης της Κρήτης.
Η ιστορία του νησιού, το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον, η πλούσια βιοποικιλότητα, οι ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές και τα σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τη ζεστή φιλοξενία, τις καλές υποδομές και τις ποιοτικές υπηρεσίες καταδύσεων, αποτελούν στοιχεία που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το νησί μπορεί να προσφέρει κάτι σε όλους. Ο ρόλος μας είναι να προσπαθούμε να παρέχουμε αξέχαστες εμπειρίες κατάδυσης και κρουαζιέρας.

Η Σκόπελος ανήκει στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και βρίσκεται ανάμεσα στα δύο νησιά Σκιάθο και Αλόννησο. Η Σκόπελος έχει έκταση 96 τετραγωνικά χιλιόμετρα (37 τετραγωνικά μίλια). Η Σκόπελος (Χώρα), με τους 3.027 κατοίκους (οι οποίοι ονομάζονται και Σκοπελίτες), αποτελεί το κύριο λιμάνι και το δημοτικό κέντρο του νησιού. Βρίσκεται στον κόλπο στη βόρεια ακτή. Η Γλώσσα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού. Οι άλλοι οικισμοί είναι Έλιος (Νέο Κλήμα), Στάφυλος, Λουτράκι, Παλιό Κλήμα, Αγνώντας, Πάνορμος. Το μήκος της ακτογραμμής της Σκοπέλου είναι 67 km (42 mi) και θα βρει κανείς σ’ αυτήν πολλές παραλίες, μερικές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα. Κατά μήκος της ακτογραμμής της αντανακλώνται οι λευκοί ασβεστολιθικοί βράχοι κάτω από πυκνό δάσος με αποτέλεσμα να της δοθεί το όνομα του πρασινο-γάλαζιου νησιού. Ανάμεσα σε αυτές τις παραλίες είναι: Στάφυλος, Βελανιό, Αμάραντος, Λιμνονάρι, Πάνορμος, Αντρίνες, Μηλιά, Καστάνη, Έλιος, Χόβολο, Αρμενόπετρα, Γλυφονέρι, Γλυστέρι, Περιβολιού, Κεραμωτό, Χονδρογιώργος.

Στο Skopelos Dive Center μπορείτε να δημιουργήσετε φανταστικές υποβρύχιες εμπειρίες - από καθοδηγούμενες καταδύσεις, Μαθήματα PADI,και περιηγήσεις για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ασφαλή, άνετη εμπειρία για δύτες όλων των ικανοτήτων.

Στο Skopelos Dive Center μπορείτε να δημιουργήσετε φανταστικές υποβρύχιες εμπειρίες - με PADI Dive Center, πλήρως αδειοδοτημένο από τις Λιμενικές Αρχές της Ελλάδας και με την υποστήριξη DAN Ευρώπης (Divers Alert Network). Το Skopelos Dive Center αναγνωρίζεται από την PADI ως θέρετρο καταδύσεων 5 αστέρων.

Ένας ολόκληρος κόσμος μοναδικών και συναρπαστικών εμπειριών σας περιμένει στη Σκόπελο μόλις είστε έτοιμοι να κάνετε το βήμα! 

Εύκολα προσβάσιμο

Θα βρείτε το Skopelos Dive Center στο Adrina Beach Hotel στον κόλπο του Πανόρμου καθώς και στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου.

Εξοπλισμός και σκάφη

Το Skopelos Dive Center διαθέτει όλο τον εξειδικευμένο εξοπλισμό και διαφορετικά σκάφη για να κάνει την εμπειρία κατάδυσης και κολύμβησης με αναπνευστήρα ασφαλέστερη, πιο άνετη και πιο ευχάριστη.

Επαγγελματική ομάδα

Η ομάδα του Skopelos Dive Center θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να καλύψει τις διαφοροποιημένες ανάγκες σας και να κάνει το ταξίδι σας στη Σκόπελο ένα που θα δημιουργήσει αναμνήσεις για μια ζωή.

Χώροι Καταδύσεων και Ιστιοπλοΐας

Στην καρδιά των Βορείων Σποράδων, η Σκόπελος αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για καταδύσεις όσο και για ιστιοπλοΐα.

Οι βολικές τοποθεσίες μας

Οι τοποθεσίες του Skopelos Dive Center βρίσκονται σε Παραλία Adrina στον κόλπο του Πανόρμου και στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου.
Σταματήστε σε οποιαδήποτε τοποθεσία για να ξεκινήσετε το συναρπαστικό υποβρύχιο ταξίδι σας σήμερα! 

Εκεί που βρισκόμαστε

Λιμάνι Σκοπέλου

Κατά μήκος της προκυμαίας, θα βρείτε την κύρια βάση μας δίπλα στο λιμάνι της Σκοπέλου. Συγκεκριμένα, βρισκόμαστε στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στο λόφο του Παλουκιού

Εκεί που βρισκόμαστε

Παραλία Adrina, Πάνορμος

Μπορείτε να φτάσετε στο Adrina Beach Hotel με αυτοκίνητο, πλοίο ή λεωφορείο. Καθώς μας απασχολεί το αποτύπωμά άνθρακά σας, μπορείτε να βρείτε εδώ οδηγίες για το πώς να έρθετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τη Σκόπελο, τη Γλώσσα ή άλλες πόλεις. Εάν σας ζητηθεί, ο οδηγός του λεωφορείου μπορεί να σας σταματήσει στα ξενοδοχεία Adrina.

Πώς μπορώ να φτάσω στη Σκόπελο;

Η Σκόπελος είναι μέρος της περιφέρειας Θεσσαλίας της Ελλάδας και βρίσκεται ανάμεσα στα δύο νησιά της Σκιάθου και της Αλόννησου. Μπορείτε να φτάσετε και στη Σκόπελο με αεροπλάνο ή με πλοίο.

Παρέχονται επίσης πρόσθετες ταξιδιωτικές οδηγίες εδώ.

Εξοπλισμός καταδύσεων και σκάφη

Εξοπλισμός καταδύσεων

Το Skopelos Dive Center παρέχει όλο τον εξοπλισμό αυτόνομης κατάδυσης και πλήρως εξοπλισμένα σκάφη προκειμένου να κάνει την εμπειρία κατάδυσης και κολύμβησης με αναπνευστήρα ασφαλέστερη, πιο άνετη και πιο ευχάριστη. 

σκάφη

Συναντησε την ομαδα

 Η ομάδα Skopelos DiveCenter αποτελείται από αφοσιωμένα, ταλαντούχα, παθιασμένα άτομα που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν εκπληκτικές εμπειρίες για τους πελάτες μας κάθε μέρα. Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες στους τομείς τους με απίστευτα διαφορετικές δεξιότητες που θα χαρούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί σας σχετικά με τις καταδύσεις, την ιστιοπλοΐα, τη διατήρηση, τον πολιτισμό και οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσο. Τα μέλη της ομάδας μας είναι έμπειρα σε μια σειρά υδάτινων δραστηριοτήτων, τοπικά θαλάσσια οικοσυστήματα, υποβρύχια αρχαιολογία, φωτογραφία και τρισδιάστατα μοντέλα.

Όλα τα μέλη της ομάδας μιλούν άπταιστα αγγλικά και ελληνικά. Οι πρόσθετες γλώσσες επικοινωνίας περιλαμβάνουν τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα σερβικά.

Κώστας Δάνης
Master Scuba Diver Trainer
Μπόγιαν Σίμισιτς
PADI Master Scuba Diver Trainer
Αναστάσιος Κτίστης
Master Scuba Diver Trainer
Μάριος Γιαννουράκος
Καπετάνιος σκάφους

Ο χώρος καταδύσεων και ιστιοπλοΐας μας

Η Σκόπελος είναι ένα νησί γνωστό από την αρχαιότητα ακομη, αλλά σήμερα έχει συνδεθεί με το σκηνικό για το επιτυχημένο μιούζικαλ «Mama Mia!». Έχει επιλεγεί ως η κορυφαία καταδυτική μας βάση λόγω της τεράστιας φυσικής ομορφιάς, της ευχάριστης και της πληθώρας καταδυτικών τοποθεσιών που είναι εύκολα προσβάσιμα από την ακτή ή με βάρκα.

Γενικές Πληροφορίες

Με τα ταχύπλοα υψηλής χωρητικότητας μας, είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε κάθε καταδυτικό σημείο από τη Σκόπελο μέχρι τη Βόρεια Εύβοια και τον Παγασητικό κόλπο, σύμφωνα με τις καταδυτικές σας προτιμήσεις και τις τοπικές καιρικές συνθήκες. Σας προτείνουμε τους παρακάτω προορισμούς που σίγουρα θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών σας τόσο στην κολύμβηση και την κατάδυση όσο και στις ιστιοπλοϊκές σας απαιτήσεις: 

  • Τα 3 κύρια νησιά Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος
  • Ο μικρότερος Πέλαγος ή Κυρά Παναγία
  • τα ακατοίκητα νησιά Περιστέρα, Σκάντζουρα, Γιούρα και Ψαθούρα,
  • Ο Παγασητικός κόλπος και οι ακτές της χερσονήσου του Πηλίου.

Η Σκόπελος βρίσκεται στην περίμετρο του Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης στα 2.260 τ.χλμ. Μπορείτε να το κατεβάσετε προσπέκτους για να μάθετε περισσότερα για το θαλάσσιο πάρκο.

Δεδομένου ότι οι καταδύσεις έγιναν διαθέσιμες στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα το 2005, υπάρχουν εκατοντάδες ανεξερεύνητες τοποθεσίες που προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες για δύτες όλων των επιπέδων. 

Μετεωρολογικές συνθήκες

Ιδανικοί μήνες για καταδύσεις και ιστιοπλοΐα: από Απρίλιο έως Οκτώβριο.
Τους μήνες αυτούς οι ελληνικές θάλασσες θεωρούνται ιδανικές τόσο για καταδύσεις όσο και για κολύμβηση με αναπνευστήρα λόγω της κατάλληλης θερμοκρασίας και διαύγειας του νερού. Οι συνθήκες πλου είναι επίσης λιγότερο απαιτητικές με πιο ήπιους ανέμους και θάλασσες.

Θερινή μέση θερμοκρασία αέρα:22,5 oC
Θερινή μέση θερμοκρασία νερού:23,3 oC
Μέση ορατότητα:18,6-31μ μέσα στο νερό
Η ψυχρότερη περίοδος:Νοέμβριο έως Μάρτιο
Η πιο καυτή περίοδος:Απρίλιο έως Οκτώβριο

Κάντε κλικ εδώ για την τελευταία πρόγνωση του καιρού για τη Σκόπελο.

Στατιστικά ανέμου

Κάντε κλικ εδώ για στατιστικά ανέμου για τη Σκόπελο.

Λιμενικές αρχές

Λιμεναρχείο Σκοπέλου: +30 2424022180

λιμάνια

Υπάρχουν 2 λιμάνια στη Σκόπελο: Λιμάνι Σκοπέλου και Λουτράκι (λιμάνι Γλώσσας)

elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο