Ο χώρος καταδύσεων και ιστιοπλοΐας μας

 

Οι Βόρειες Σποράδες είναι μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς στην οποία οι άνθρωποι έχουν την τάση να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Από τη φυσική του κληρονομιά στη θαλάσσια ζωή του, από τα πολιτιστικά του αξιοθέατα μέχρι τα παρθένα, τιρκουάζ νερά του, υπάρχει κάτι για όλους. Όπως ενσαρκώνεται στον μύθο των αντιμαχόμενων Τιτάνων που πετούν πέτρες και δημιουργούν κατά λάθος τα διάσπαρτα νησιά των Βορείων Σποράδων, πολλοί άνθρωποι, τόσο οι πρώτοι όσο και όσοι έχουν περισσότερη εμπειρία, απολαμβάνουν να βιώνουν αυτό το σύμπλεγμα νησιών από το κατάστρωμα ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Ως εκ τούτου, συνεργαστήκαμε με μερικές τοπικές και αξιόπιστες εταιρείες ιστιοπλοΐας για να δημιουργήσουμε την εμπειρία ιστιοπλοΐας και κατάδυσης – επιτρέποντας τα καλύτερα και των δύο κόσμων και την ταυτόχρονη εξερεύνηση των κορυφών (νησιών) και κοιλάδων (τοπογραφία ωκεανών) αυτής της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα μπορέσετε να μας συναντήσετε στις βάσεις μας στη Σκόπελο ή στην Αλόννησο ή μπορούμε να κανονίσουμε να βγούμε έξω και να σας συναντήσουμε όπου κι αν έχετε αγκυροβολήσει.

Όλα τα επίπεδα είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτα, όπως και όλα τα ενδιαφέροντα και τα αιτήματα. Μπορούμε να σας συναντήσουμε με τανκς και εξοπλισμό για μια μέρα απολαμβάνοντας το δικό μας Dive Safari; θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα πακέτο των 5 ή 10 καθοδηγούμενες καταδύσεις μπορείτε να εξαργυρώσετε και από τα δύο μας κέντρα ή ακόμα περισσότερο (ή ξεκινήστε) την καταδυτική σας εκπαίδευση με το δικό μας Μαθήματα PADI.

Μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή είναι να περάσετε μια ή δύο μέρες στο λιμάνι ενώ αναλαμβάνετε το τμήμα περιορισμένων καταδύσεων του PADI Open Water Course, πριν δέσουμε αλλού όπου στη συνέχεια θα βγούμε να σας συναντήσουμε για να ολοκληρώσουμε τις καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας και να ολοκληρώσουμε την πορεία.

Μεταξύ των φίλων μας ιστιοπλοϊκών και εμάς, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσαρμόσουμε το τέλειο πακέτο για να καλύψει τις συνδυαστικές σας ανάγκες κατάδυσης και ιστιοπλοΐας!

 

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Με το ταχύπλοό μας φτάνουμε σε κάθε καταδυτικό σημείο στη Σκόπελο, τη Βόρεια Εύβοια και τον Παγασητικό κόλπο, σύμφωνα με τις καταδυτικές σας ανάγκες και τις τοπικές καιρικές συνθήκες. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες μας για καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα και ιστιοπλοΐα περιλαμβάνουν:

  • Τα τρία κύρια νησιά του αρχιπελάγους των Βορείων Σποράδων που περιλαμβάνουν τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο
  • Ο μικρότερος Πέλαγος ή Κυρία Παναγία
  • Τα ακατοίκητα νησιά Περιστέρα, Σκάντζουρα, Γιούρα και Ψαθούρα
  • Ο Παγασητικός κόλπος και η ακτή της χερσονήσου του Πηλίου.


Η Σκόπελος βρίσκεται στην άκρη του Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, με την Αλόννησο κοντά στη μέση. Ήταν η πρώτη χαρακτηρισμένη περιοχή θαλάσσιου πάρκου στην Ελλάδα και σήμερα είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή στην Ευρώπη. Αυτή η προστατευόμενη περιοχή είναι ίσως περισσότερο γνωστή ως η τοποθεσία με τον υψηλότερο πληθυσμό της κρίσιμα απειλούμενης μεσογειακής φώκιας. Σας προσκαλούμε να το κατεβάσετε προσπέκτους για περισσότερες συναρπαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το Θαλάσσιο Πάρκο.

Το SCUBA diving έγινε προσβάσιμο στην Ελλάδα στο κοινό το 2005. Στη συνέχεια, υπάρχει ένας αμέτρητος αριθμός ανεξερεύνητων τοποθεσιών για καταδύσεις που προσφέρουν κάτι που να ικανοποιεί όλους. 

Το 2020 άνοιξε το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο. Οι καταρτισμένοι δύτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό που έχει χαιρετιστεί ως «Η Ακρόπολη της Θάλασσας». Το αρχαίο ναυάγιο μετέφερε περίπου 3.000 – 3.500 αμφορείς, ενώ τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

Αν θέλετε μια προεπισκόπηση του τι να περιμένετε ενώ είστε ένας από τους πρώτους επισκέπτες στο υποβρύχιο μουσείο, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό βίντεο που παράγεται από το έργο BLUEMED.

Μετεωρολογικές συνθήκες

Οι ιδανικοί μήνες για καταδύσεις και εκδρομές ιστιοπλοΐας ξεκινούν τον Απρίλιο και εκτείνονται μέχρι τον Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Αιγαίο και η Μεσόγειος Θάλασσα θεωρούνται ιδανικές τόσο για καταδύσεις όσο και για κολύμβηση με αναπνευστήρα λόγω της βέλτιστης θερμοκρασίας και διαύγειας του νερού, συνήθως μεταξύ 20 και 30 μέτρων.

Οι συνθήκες πλεύσης είναι επίσης πιο προβλέψιμες λόγω των πιο ήπιων ανέμων και της ηρεμίας της θάλασσας. 

Θερινή μέση θερμοκρασία αέρα:22,5 oC
Θερινή μέση θερμοκρασία νερού:23,3 oC
Μέση ορατότητα:18,6-31μ μέσα στο νερό
Η ψυχρότερη περίοδος:Νοέμβριο έως Μάρτιο
Η πιο καυτή περίοδος:Απρίλιο έως Οκτώβριο

Κάντε κλικ στους συνδέσμους για πληροφορίες πρόγνωσης καιρού για Σκόπελος αλλά και να Αλόννησος.

.

Στατιστικά ανέμου

Κάντε κλικ εδώ για στατιστικά ανέμου για τη Σκόπελο.

Λιμενικές αρχές

Λιμεναρχείο Σκοπέλου: +302424022180

Λιμεναρχείο Αλοννήσου: +302424065595

λιμάνια

Υπάρχουν 2 λιμάνια στη Σκόπελο: Λιμάνι Σκοπέλου και Λουτράκι (λιμάνι Γλώσσας)

Στην Αλόννησο υπάρχουν 3 λιμάνια: Πατητήρι, Βότση και Στενή Βάλα

elGreek