950€
Διάρκεια 10+ ημέρα Επίπεδο Δύτης διάσωσης Ελάχιστη ηλικία 18 χρονών

Είναι το ενδιαφέρον σας για τις καταδύσεις τόσο βαθύ όσο οι θάλασσες; Αν ναι, μπορείτε να μετατρέψετε το πάθος σας σε επάγγελμα με το να γίνετε Divemaster.

Η κορωνίδα της εκπαίδευσης στις καταδύσεις αναψυχής, το Μάθημα PADI Divemaster αποτελεί το πρώτο επαγγελματικό επίπεδο και επικεντρώνεται στην εκπαίδευση επαγγελματιών δυτών που καθοδηγούν, εμπνέουν και καθοδηγούν ερασιτέχνες δύτες αναψυχής.

Το μάθημα Divemaster βασίζεται σε όλα όσα έχετε διδαχθεί μέχρι τώρα, αλλά δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη διδασκαλία του πώς να επιβλέψετε με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα τις καταδυτικές δραστηριότητες αλλά και να βοηθήσετε στην εκπαίδευση των άλλων. Ένας Divemaster μαθαίνει να βοηθά με ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, παράλληλα με το να μαθαίνει να κατευθύνει και ο ίδιος μερικά. Αυτή θεωρείται ότι είναι και η πρώτη βαθμίδα μιας επαγγελματικής καταδυτικής σταδιοδρομίας.

Ένας καλός Divemaster είναι ανεκτίμητος σε ένα καταδυτικό κέντρο: είναι απαραίτητος μεγάλο μέρος της ημέρας, βοηθάει μαθητές δύτες στις υποχρεώσεις τους, συμβουλεύει πιστοποιημένους δύτες σε ότι μπορεί, από τις καλύτερες τοποθεσίες καταδύσεων έως τους νόμους της φυσικής και φυσικά, κάνει πολλές συνοδευόμενες καταδύσεις με πιστοποιημένους δύτες!

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα μάθετε:

 • τους ρόλους και τις ευθύνες ενός PADI Divemaster,
 •  για τη διεξαγωγή ορισμένων μαθημάτων PADI, τις απαιτήσεις και τις δεξιότητες των καταδύσεων περιπέτειας και την ολοκλήρωση μιας ανασκόπησης της θεωρίας κατάδυσης
 • για τη διασφάλιση της ασφάλειας των δυτών και τη διαχείριση της διαχείρισης κινδύνου,
 • για τα φυσικά και βιολογικά χαρακτηριστικά του υδάτινου κόσμου,
 • να χειρίζεστε την επιχειρηματική και διοικητική πλευρά της κατάδυσης.

Χρειάζονται τουλάχιστον 10 ημέρες για να ολοκληρώσετε το μάθημα, αν και όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσετε γύρω από το καταδυτικό κέντρο για να μάθετε για όλα όσα συμβαίνουν σ ένα καταδυτικό κέντρο από τον εκπαιδευτή σας, τόσο το καλύτερο. Πολλοί μαθητές επιλέγουν να ολοκληρώσουν μια πρακτική άσκηση σε μερικούς μήνες, ή μάλιστα την περίοδο μιας ολόκληρης σεζόν, μέσω ενός προγράμματος Intership-πρακτικής άσκησης. Αρχικά βοηθούν στο καταδυτικό κέντρο ενώ ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους, αναλαμβάνοντας σταδιακά περισσότερες ευθύνες (υπό το άγρυπνο βλέμμα των εκπαιδευτών μας) καθώς προχωρούν και μαθαίνουν ανεκτίμητες επιπλέον δεξιότητες στην πορεία (όπως επισκευή και συντήρηση καταδυτικού εξοπλισμού). Πολλοί επιλέγουν να συνεχίσουν για να ολοκληρώσουν το μάθημα PADI DSD Leader και να επιστρέψουν για περισσότερες από μία σεζόν.

Ποιος μπορεί να εγγραφεί;

Για να εγγραφείτε, τα μαθήματα PADI Open Water, Advanced Open Water και Rescue Diver (ή ισοδύναμα) πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 καταδύσεις, ηλικίας 18 ετών και άνω.  

Κατά τη στιγμή της πιστοποίησης, ο συμμετέχων απαιτείται να έχει καταγράψει στο ημερολόγιο του τουλάχιστον 60 καταδύσεις και να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση EFR Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας εντός 24 μηνών.

Τι θα διδαχθείτε

Το μάθημα PADI Divemaster μπορεί να χωριστεί σε πολλές ενότητες, καθεμία με την αντίστοιχη θεωρία (που διδάσκεται αρχικά μέσω eLearning online ή βίντεο και εγχειρίδιο Divemaster) και πρακτικές πτυχές, πριν από συζήτηση και επίδειξη από τον εκπαιδευτή σας:      

 • To ρόλο του ως Divemaster και πώς να συμπεριφέρεται
 • Ανάπτυξη υδάτινων δεξιοτήτων (συμπεριλαμβανομένων βασικών δεξιοτήτων, όπως 800 μέτρα ελεύθερο κολύμπι με χρονόμετρο και πιο σύνθετα στοιχεία, όπως σενάρια διάσωσης δυτών ή ανταλλαγή υποβρύχιου εξοπλισμού)
 • Δεξιότητες κατάδυσης (συμπεριλαμβανομένης της διδασκαλίας και επίδειξης σε έναν μαθητή των 24 βασικών δεξιοτήτων κατάδυσης)
 • Πρακτικές ικανότητες την οποία κάθε Divemaster πρέπει να κατέχει (τα πάντα από ενημέρωση σχετικά με την καταδυτική θέση, προετοιμασία, διαχείριση και σχέδιο έκτακτης ανάγκης, μέχρι χαρτογράφηση)
 • Προγράμματα που διεξάγονται από τον Divemaster (μαθαίνοντας να αναλαμβάνω ή να βοηθάω σε προγράμματα PADI, όπως τα μαθήματα ReActivate ή DSD)
Χρόνος δέσμευσης ηλεκτρονικής μάθησης: 12-15 ώρες

Μάθετε περισσότερα για το μάθημα Divemaster


Επιλέξτε την επιλογή eLearning για τη μελέτη της θεωρίας του μαθήματος PADI

Εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα


  elGreek
  Μετάβαση στο περιεχόμενο