Όροι και προϋποθέσεις κράτησης

Ολοκληρώνοντας μια κράτηση με τον όμιλο Sporades Diving, είτε στο Skopelos Dive Center (Νήσος Σκόπελος) είτε στο Ikion Dive Center (νήσος Αλόννησος), που ανήκουν και τα δύο στην ίδια εταιρεία εγγεγραμμένη στο Γενικό Ηλεκτρονικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ.) ως Skopelos Dive Center PC, αποδέχεστε και συμφωνείτε να δεσμεύεστε από τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις. Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις ενδέχεται να τροποποιούνται κατά καιρούς και ισχύουν για όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Skopelos Dive Center.

1. Αίτημα πληροφοριών κράτησης

Η υποβολή αιτήματος για πληροφορίες κράτησης είναι δωρεάν. Μόλις απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις σας και συμφωνήσετε με το Skopelos Dive Center PC για ένα πρόγραμμα κατάδυσης που ταιριάζει στις ανάγκες σας, μπορείτε να κάνετε οριστική κράτηση. Σημειώστε ότι εάν δεν κάνετε κράτηση το πακέτο που συμφωνήσατε ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο τη στιγμή που θα επισκεφτείτε οποιοδήποτε υποκατάστημα της εταιρείας Skopelos Dive Center PC

2. Κράτηση

Κάνοντας μια κράτηση θα τεθεί αμέσως σε ισχύ μια νομικά δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τον υπολογιστή Skopelos Dive Center. Για να κάνετε κράτηση πρέπει να καταβάλετε προκαταβολή κράτησης (25% του συνολικού ποσού). Κατά την άφιξή σας στις εγκαταστάσεις του Skopelos Dive Center PC θα χρειαστεί να πληρώσετε το οφειλόμενο υπόλοιπο στο τοπικό νόμισμα (ευρώ).
Η κράτηση τίθεται σε ισχύ μόλις το Skopelos Dive Center PC λάβει την προκαταβολή της κράτησης που συμφωνήθηκε. Το Skopelos Dive Center PC θα σας στείλει επιβεβαίωση κράτησης μέσω e-mail.

3. Πληρωμή

– Η πληρωμή κατάθεσης μπορεί να γίνει είτε μέσω τραπεζικής μεταφοράς είτε μέσω PayPal. Τα στοιχεία πληρωμής θα σας σταλούν με e-mail.
- Πληρωμή υπολοίπου. Το οφειλόμενο υπόλοιπο μπορεί να καταβληθεί σε μετρητά κατά την άφιξή σας στις εγκαταστάσεις του Skopelos Dive Center PC, με τραπεζικό έμβασμα ή μέσω PayPal.
Μετά την πληρωμή θα εκδοθεί τιμολόγιο από το Skopelos Dive Center PC για τον πελάτη.
Οι τραπεζικές χρεώσεις, οι χρεώσεις πιστωτικής κάρτας ή οι χρεώσεις Paypal (περίπου 4,5%) πρέπει να πληρωθούν από τον πελάτη.

4. Αλλαγές

Εάν επιθυμείτε να κάνετε αλλαγές στην κράτησή σας, επικοινωνήστε με το Skopelos Dive Center PC (είτε στο [email protected] για τη Σκόπελο, είτε στο [email protected] για την Αλόννησο) το συντομότερο δυνατό. Το Skopelos Dive Center PC έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές και στην κράτησή σας, εάν κριθεί απαραίτητο. Σε μια τέτοια περίπτωση, το Skopelos Dive Center PC θα επικοινωνήσει μαζί σας για να συζητήσετε μια εναλλακτική διευθέτηση παρόμοιου τύπου και προτύπου, σε παρόμοια τοποθεσία για την ίδια τιμή, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητά σας και το πρόγραμμα του Καταδυτικού Κέντρου Skopelos ή του Ikion Dive Center.

5. Πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων

5.1 Για πορεία κατάδυσης, δραστηριότητα ή πακέτο χωρίς διαμονή

 • Πλήρης επιστροφή της προκαταβολής, για ακυρώσεις έως και 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος, της δραστηριότητας ή του πακέτου κατάδυσης που έχετε κλείσει.
 • Καμία επιστροφή της προκαταβολής για ακύρωση εντός 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης του δεσμευμένου μαθήματος, δραστηριότητας ή πακέτου καταδύσεων. Ωστόσο, εάν η ακύρωση οφείλεται σε ασθένεια ή άλλη ιατρική κατάσταση, η οποία εμποδίζει τον πελάτη από κατάδυση/κολύμβηση με αναπνευστήρα ή κρουαζιέρα (αποδεικνύεται με γραπτή δήλωση γιατρού), θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επαναπρογραμματίσουμε τα μαθήματα κατάδυσης, τις δραστηριότητες και τις κρουαζιέρες με σκάφος χωρίς επιπλέον κόστος . Εάν δεν είναι δυνατή η αλλαγή προγραμματισμού, τότε ο πελάτης θα λάβει ένα κουπόνι το οποίο θα ισχύει στο Skopelos Dive Center/Ikion Dive Center έως τις 30/10 του ίδιου έτους.
 • Καταδύσεις και κρουαζιέρες μπορούν να ακυρωθούν από το Skopelos Dive Center/Ikion Dive Center λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Θα επαναπρογραμματιστούν χωρίς επιπλέον κόστος όταν και όπου είναι πιο βολικό για όλους. Εάν ο επαναπρογραμματισμός δεν είναι δυνατός εντός του χρονικού πλαισίου των διακοπών του πελάτη, τότε ο τελευταίος μπορεί είτε να ζητήσει επιστροφή των 851 TP2T της προκαταβολής που καταβλήθηκε (1) είτε να λάβει ένα κουπόνι για προσωπική χρήση το οποίο θα ισχύει στο Skopelos Dive Center/Ikion Dive Center έως 30/10 του ίδιου έτους.
 • Ακυρώσεις από το Skopelos Dive Center PC για οποιοδήποτε λόγο υπό τον άμεσο έλεγχο τους (π.χ. τεχνικά προβλήματα) θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιστροφή χρημάτων 100%(2).
 • Ο βροχερός ή συννεφιασμένος καιρός δεν είναι έγκυρος λόγος ακύρωσης από τον πελάτη.
 • Όλα τα μαθήματα καταδύσεων, οι δραστηριότητες και οι κρουαζιέρες με σκάφος ξεκινούν όπως έχει προγραμματιστεί, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση από τον υπολογιστή του Skopelos Dive Center.
 • Εάν για οποιονδήποτε λόγο, δεν λάβουμε την προκαταβολή της κράτησης πριν από την ημερομηνία λήξης, το Skopelos Dive Center PC έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση ή να αναθεωρήσει την τιμή του πακέτου σας εάν παρέλθει η προθεσμία έγκαιρης κράτησης.
 • Ένα "No Show" χωρίς ειδοποίηση εκ των προτέρων ισοδυναμεί με ακύρωση χωρίς προειδοποίηση.
 • Το Skopelos Dive Center PC θα σας ζητήσει να επιδείξετε την κάρτα πιστοποίησής σας πριν από την κατάδυση. Εάν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση της κατάδυσης (χωρίς επιστροφή χρημάτων).
 • Το Skopelos Dive Center PC έχει το δικαίωμα να αλλάξει τη βάση από την οποία θα ξεκινήσει η κατάδυσή σας εάν κριθεί πιο βολική για την ομάδα καταδύσεων, για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή λόγω καιρικών ή θαλάσσιων συνθηκών. Σε μια τέτοια περίπτωση το Skopelos Dive Center PC θα σας ενημερώσει εγκαίρως για αυτήν την αλλαγή και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει να βρείτε έναν βολικό τρόπο μεταφοράς εάν χρειαστεί.

5.2 Για πακέτα συμπεριλαμβανομένης της διαμονής

Το Skopelos Dive Center PC δεν φέρει ευθύνη ή αλληλεπίδραση για οποιοδήποτε παράπονο, προτίμηση δωματίου, υπερκράτηση και διαθεσιμότητα. Απευθυνθείτε απευθείας στα άτομα που διευθύνουν το θέρετρο/ξενοδοχείο/στούντιο, καθώς μπορούν να ενεργήσουν άμεσα.
Μπορείτε να ακυρώσετε ή να αλλάξετε την κράτησή σας, αλλά ενδέχεται να χρεωθείτε με το τέλος ακύρωσης ή αλλαγής σύμφωνα με τους κανόνες και τους περιορισμούς του συγκεκριμένου θερέτρου/ξενοδοχείου/στούντιο.
Συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με τους όρους και τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται σχετικά με την προπληρωμένη κράτησή σας σε θέρετρο/ξενοδοχείο/στούντιο.
Για το καταδυτικό μέρος αυτού του πακέτου, ισχύει η πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων της παραγράφου 5.1.

6. Ευθύνη

– Το Skopelos Dive Center PC δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τυχόν καθυστερήσεις, ακυρώσεις, ανωτέρα βία ή άλλες αιτίες πέρα από τον άμεσο έλεγχο του Skopelos Dive Center PC. Σε τέτοια περίπτωση, δεν θα γίνονται επιστροφές χρημάτων.
– Το Skopelos Dive Center PC δεν ευθύνεται για ζημίες που προκύπτουν από τη μη διαθεσιμότητα της διαδικτυακής υπηρεσίας και για διαφυγόντα κέρδη, χαμένα δεδομένα, πραγματικές ή αποθετικές ζημίες ή οποιαδήποτε άλλη ζημιά που προκύπτει από ή με οποιονδήποτε τρόπο συνδέεται με τη χρήση του ιστοσελίδα ή την αδυναμία σας να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο.
– Το Skopelos Dive Center PC δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο ή με οποιονδήποτε τρόπο ευθύνη για απώλειες περιουσίας, προσωπικές απώλειες, ατυχήματα, τραυματισμούς ή θάνατο για οποιονδήποτε λόγο, είτε μέσω οποιασδήποτε δραστηριότητας που έγινε κράτηση μέσω εμάς ή που σας προκλήθηκαν από τρίτα μέρη που συνδέονται , ή δεν είναι συνδεδεμένο μαζί μας. Δεν θα είμαστε υπεύθυνοι, για τυχόν πρόσθετα έξοδα που προκύπτουν από τους πελάτες, για οποιονδήποτε λόγο. Εάν ληφθεί ένα παράπονο για μία από τις υπηρεσίες του, για οποιονδήποτε λόγο, το Skopelos Dive Center PC θα συμφωνήσει να διερευνήσει και μπορεί να ενεργήσει για το παράπονο ανάλογα με τα ευρήματά μας.
– Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε σεμινάριο καταδύσεων, δραστηριότητα ή κρουαζιέρα με σκάφος, θα σας ζητηθεί να διαβάσετε και να υπογράψετε μια δήλωση κινδύνου/ευθύνης ή άλλο σχετικό έγγραφο. Ειδικότερα, οι δύτες καλούνται να διαβάσουν την Ιατρική Δήλωση (http://www.sporadesdiving.gr/useful-documents) πριν από οποιαδήποτε κράτηση. Εάν ένας μαθητής έχει κάποια από τις ιατρικές παθήσεις που αναφέρονται στο έντυπο, θα απαιτείται υπογεγραμμένη άδεια από γιατρό. 

7. Ασφάλιση

Συνιστούμε στους αυτοδύτες, εκτός από αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι σε μαθήματα κατάδυσης, να βεβαιωθούν ότι έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει τη δραστηριότητά τους (π.χ. Δίκτυο Ειδοποιήσεων Δυτών (DAN)). Είναι δική τους ευθύνη να ελέγξουν ότι η ασφάλισή τους παρέχει επαρκή κάλυψη και ότι βουτούν εντός των ορίων της παρεχόμενης κάλυψης.

8. Επιθεώρηση δεξιοτήτων

Εάν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία σας κατάδυση, οι εκπαιδευτές του Skopelos Dive Center/Ikion Dive Center μπορεί να σας συμβουλεύσουν να ακολουθήσετε μια κατάδυση ή πορεία Tune-Up ή ReActivate (refresher) (http://sporadesdiving.gr/courses/padi- reactivate-program/) πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα κατάδυσης που θέλετε να ακολουθήσετε.

9. Πιστοποιητικά κατάδυσης

Τα αποδεκτά διπλώματα αυτόνομης κατάδυσης στην Ελλάδα είναι:

 • ANDI Hellas Ltd
 • IANTD Eastern Med.
 • NAUI Rep Hellas
 • PADI International Ltd
 • SSI Hellas
 • ΕΟΥΔΑΤΚ

10. Ηλικία

Για κάθε πρόγραμμα κατάδυσης προσδιορίζεται σαφώς η ελάχιστη ηλικία των συμμετεχόντων. Για τα παιδιά θα ζητηθεί απόδειξη της ηλικίας τους πριν από την πορεία κατάδυσης. Η μη παροχή ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου έγκυρου εγγράφου μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση του μαθήματος κατάδυσης (χωρίς επιστροφή χρημάτων). Τα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να έχουν το έγγραφο «Αναγνώριση ευθύνης και κινδύνου» υπογεγραμμένο από γονέα ή κηδεμόνα. Οι δύτες άνω των 65 ετών δεν θα μπορούν να βουτήξουν με το Skopelos Dive Center PC, εκτός εάν επιδείξουν πρόσφατη υπογεγραμμένη άδεια από τον ιατρό τους που να αποδεικνύει ότι η κατάστασή τους είναι συμβατή με την κατάδυση.

11. Προτάσεις και παράπονα

– Μη διστάσετε να στείλετε τις ιδέες ή τις προτάσεις σας για το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου στο [email protected] ή στο Ikion Dive Center στο [email protected] . Λάβετε υπόψη ότι το Skopelos Dive Center PC είναι ελεύθερο να χρησιμοποιήσει οποιεσδήποτε ιδέες ή προτάσεις υποβάλετε στον υπολογιστή Skopelos Dive Center χωρίς καμία αποζημίωση ή πίστωση.
– Εάν έχετε οποιοδήποτε παράπονο σχετικά με το Skopelos Dive Center PC και τις υπηρεσίες του, παρακαλείστε να στείλετε e-mail στο [email protected] ή στο [email protected] . Η γνώμη σας μετράει για εμάς. Τα σχόλιά σας θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας.

12. Υπηρεσία

Ο ιστότοπος www.sporadesdiving.gr μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε αίτηση για πληροφορίες κράτησης και κράτηση στο Skopelos Dive Center PC Το τελευταίο προσπαθεί να διατηρήσει τις υπηρεσίες χωρίς σφάλματα και ασφαλή, αλλά η χρήση του γίνεται με δική σας ευθύνη.

13. Δικαιοδοσία

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις διέπονται από κάθε άποψη από το ελληνικό δίκαιο και οι πελάτες υπόκεινται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων.

 

(1) Η επιστροφή χρημάτων δεν θα περιλαμβάνει τραπεζικές χρεώσεις, χρεώσεις πιστωτικών καρτών, τυχόν απώλειες συναλλαγματικών ισοτιμιών, εάν προκύψουν, και πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν στην PADI (π.χ. eLearning). 

(2) Η επιστροφή χρημάτων δεν θα περιλαμβάνει πληρωμές που έγιναν στην PADI (π.χ. eLearning). 

elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο